Directeur Chris Verplancke op het ontmantelde achterterrein aan de Haagweg. Touringcars, campers, busjes en vrachtwagens kunnen er niet meer terecht. (Foto's: Chris de Waard).

Parkeerterrein Haagweg terug naar 500 plekken

Leiden heeft vanaf morgen 250 parkeerplekken minder. Het achterterrein van het Haagwegterrein wordt momenteel ontmanteld. De huur voor het terrein is opgezegd, omdat er een woonwijk gebouwd gaat worden. Directeur Chris Verplancke kon het terrein eind 2011 tijdelijk huren. Daarmee wilde hij de extra drukte opvangen die toen werd verwacht door de komst van het Glazen Huis naar Leiden.

Audiofragment: Directeur Chris Verplancke over de gedwongen inkrimping van het parkeerterrein.

In de afgelopen drie jaar ontdekten nieuwe groepen gebruikers het achterterrein. Verplancke: “Het achterterrein gebruikten we vooral voor touringcars, campers en bijvoorbeeld busjes en vrachtwagens van marktkooplui. Die kunnen we niet kwijt in de reguliere parkeervakken.”

Verplancke: “We moeten het terrein morgen leeg opleveren. Dan vertrekken de laatste campers.” Waarheen weet Verplancke niet: “Leiden heeft geen parkeerplaatsen voor zulke voertuigen. Alleen touringcars kunnen nu nog terecht bij de Lammermarkt, maar die plek verdwijnt ook door de bouw van de parkeergarage.“ 

2014-10-30 09.18.38.jpg

De 500 reguliere plekken blijven gewoon aan de Haagweg, maar die zijn alleen bestemd voor personenauto’s. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×