Knigge vecht ontslag bij ROC Leiden aan

Met verbazing heeft Jeroen Knigge, voorzitter van het College van Bestuur van ROC Leiden, kennis genomen van een persbericht waarin wordt aangekondigd dat een nieuwe bestuurder, de heer Henk de Jong, zijn taken overneemt en dat met hem gesproken wordt over beëindiging van zijn dienstverband. Dat stelt advocaat Ernst van Win van De Clercq Advocaten die als woordvoerder van Knigge optreedt. “Dat bericht is tevoren niet door de Raad van Toezicht met de heer Knigge besproken, noch is hij daarvan eerder in kennis gesteld.”

Knigge is verbolgen over het feit dat de Raad van Toezicht de dialoog niet met hem is aangaan om de problemen van het ROC Leiden te bespreken. Volgens Knigge is hij bij zijn aantreden in 2011 geconfronteerd is met de onder verantwoordelijkheid van de Raad van Toezicht tot stand gekomen constructies rond de financiering van het vastgoed en de daaruit voortvloeiende financiële consequenties.

Knigge stelt dat hij het juist was die de financiële problemen bij de Raad van Toezicht en bij de minister aan de orde heeft gesteld. Dat zou ook blijken uit zowel interne als externe rapportages. Volgens Van Win heeft zijn cliënt ‘als eerste met voortvarendheid die stappen gezet die nodig waren om de kwesties op te lossen en de schade aan ROC Leiden te beperken’. Ook heeft hij volgens zijn advocaat bij zijn aantreden al bij de Raad van Toezicht aan de bel getrokken over de onderwijskwaliteit.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline