Opnieuw uitstel opknappen winkelcentrum Stevensbloem

Uitstel op uitstel op uitstel. Het opknappen van winkelcentrum de Stevensbloem in de Stevenshof dreigt een gebed zonder einde te worden. Na jaren praten zou afgelopen september of oktober dan toch eindelijk een begin gemaakt gaan worden aan de uitbreiding en de ‘revitalisering’ van het wijkwinkelcentrum. Maar opnieuw is er vertraging. minimaal een half jaar dit keer.

Audiofragment: Wethouder Strijk en PvdA-raadslid anna van den Bogaard over de nieuwe vertraging bij het opknappen van de Stevensbloem.

Wethouder Strijk gaat er vanuit dat eind maart volgend jaar echt begonnen kan worden. Als er tenminste geen bezwaar wordt gemaakt tegen de plannen, want dat kost de afhandeling daarvan mogelijk nog extra tijd.

Eigenaar Urban Interest neemt het winkelcentrum volgend jaar stevig onder handen. De officiële hoofdingang wordt verplaatst van de parkzijde naar het parkeerterrein. Ook wordt het winkelcentrum grondig gerenoveerd, anders ingedeeld en uitgebreid. De kiosken en de overkapping verdwijnen, de twee supermarkten, AH en Dirk, breiden flink uit en krijgen een nieuwe entree op de plek waar nu nog de kiosken staan. Verschillende winkels zullen een nieuwe plek in het winkelcentrum  krijgen.

Advertentie

Leiden Winkelcentrum De Stevensbloem


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×