Vorig jaar werd Mark Koek van D66 gekozen tot Raadslid van het Jaar. Wie het meest effectieve raadslid van 2014 was, wordt bekend gemaakt op 23 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van D66 Leiden. Die partij begon in 2007 met de verkiezing. Toen nog met een flinke knipoog door een raadslid van een andere partij te kiezen die het beste de standpunten van D66 over het voetlicht had gebracht. De eerste winnaar was destijds de huidige VVD-wethouder Paul Laudy. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Leiden op zoek naar meest effectieve raadslid van 2014

De jury van de verkiezing Raadslid van het Jaar 2014 had onlangs een lastige afweging te maken. Dingen raadsleden die in maart van dit jaar afscheid namen wel of niet mee naar de prestigieuze titel ‘Raadslid van het Jaar 2014’? Na veel wikken en wegen luidt het antwoord op die vraag: nee. De jury gaat de komende weken dus op zoek naar een zittend raadslid. Een raadslid dat in het bijzonder is opgevallen door welbespraaktheid en gezaghebbendheid. Het gaat er immers om wie ├ęcht het verschil heeft gemaakt; wie het meest effectief is geweest.

De jury kijkt daarbij naar het hele besluitvormingstraject. Van de voorbereiding in de commissies tot en met afronding in de plenaire vergadering van de gemeenteraad. De voorbereiding in de commissie is net zo belangrijk als het debat in de raad. Dus ook – of juist – raadsleden die alles al in de commissie voor elkaar weten te krijgen, zodat het raadsvoorstel als hamerstuk in de raadsvergadering kon komen, maken nadrukkelijk kans.

Op 23 januari – tijdens de nieuwjaarsreceptie van D66 Leiden – wordt het meest effectieve Leidse raadslid van 2014 bekend gemaakt uit een select gezelschap van drie kanshebbers. De jury nodigt iedereen in Leiden uit om de komende tijd mensen te nomineren voor de titel. Dat kan dit jaar voor het eerst ook via Facebook.

Naast de titel Raadslid van het Jaar wordt mogelijk de Leidse Effie uitgereikt. Een blijk van waardering voor een raadslid dat gedurende lange tijd gedegen werk heeft gemaakt van het raadslidmaatschap. Een soort oeuvreprijs. Voor de Effie komen ook raadsleden in aanmerking die sinds de verkiezingen geen deel meer uitmaken van de Leidse gemeenteraad, maar de afgelopen jaren een voorname rol van betekenis hebben gespeeld.

Nominaties kan iedereen indienen via www.facebook.com/jury071 of via www.twitter.com/jury071.

Leiden Politiek Raadslid van het Jaar


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×