De demonstranten mogen Gamal erg graag en ze hopen dat hij in Leiden mag blijven. Met spandoeken liepen ze de Kaasmarkt op. Inmiddels is er ook een petitie gestart: http://petities.nl/petitie/laat-gamal-in-leiden-blijven. (Foto: J.P. Kranenburg)

Groot protest tegen uitzetting straatkrantverkoper

Een hoop demonstranten protesteerden afgelopen zaterdag tegen de uitzetting van straatkrantverkoper Gamal. Al dertien jaar woonde hij in Leiden en verkocht hij de straatkrant in de Albert Heijn. Een paar weken geleden pakte te politie hem op. Inmiddels zit hij in een detentiecentrum in Rotterdam om vervolgens te worden uitgezet naar Egypte.

Audiofragment: Eline van den Hout in gesprek met Anke Zuithof over de uitzetting van Gamal. 

Anke Zuithof organiseerde het protest en deelde formulieren uit. Ze vroeg aan de menigte of ze Gamal een kaartje wilden sturen. “Gamal is er geestelijk en lichamelijk slecht aan toe. Bovendien is hij als moslim bekeerd tot het Christendom. Dit maakt het voor hem gevaarlijk als hij teruggaat naar Egypte”.

Foto’s gemaakt door: J.P. Kranenburg

Leiden Nieuws gamal


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×