Sacha de Boer bereidde tijdens de signeersessie van "Back to Basics" een maaltijd. Foto: J.P. Kranenburg

Sacha de Boer in BABOOKA

Het rook lekker bij BABOOKA zaterdag 20 december. Sacha de Boer stond daar een maaltijd te bereiden met geitenkaas, rode bieten en limoen.Tegenwoordig houdt de voormalig NOS-presentatrice zich bezig met eten. Ze fotografeert maaltijden voor de kookboekenreeks “Down to earth”. De recepten die erin staan zijn van de Nederlandse chef-kok Jacob Jan Boerma.

Het tweede boek van de reeks, “Back to basics”, presenteerde De Boer in BABOOKA. Een hoop mensen kwamen erop af om het kookboek door haar te laten signeren. De recepten in het boek zijn vrij eenvoudig. Ook heeft Boerma geprobeerd het zo gezond mogelijk te houden. “Toen ik nog voor de NOS werkte at ik regelmatig een kant-en-klaarmaaltijd. Die zijn vaak veel te zout en de groente is doodgekookt. De recepten uit dit boek zijn veel gezonder,” zegt De Boer.

Audiofragment: Eline van den Hout in gesprek met Sacha de Boer over het kookboek “Back to basics” in BABOOKA.

Met Kerstmis gaat De Boer de kabeljauwmaaltijd uit het boek bereiden. De Boer: “Een kerstmaaltijd is normaal erg stressvol. Maar die uit dit boek niet. Je bereidt het voor, zet het in de oven en klaar.” Het tweetal staat niet stil. Er is een derde boek in de maak, waar De Boer inmiddels ook al een aantal foto’s voor heeft gemaakt.

Foto’s gemaakt door: J.P. Kranenburg

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×