Politie zoekt man in Volvo die pakje ophing

verdachtpakketje

De politie is op zoek naar een man van 20 à 30 jaar die vanmorgen tussen 6.30 uur en 7.30 uur het pakje aan een paal op perron 5 heeft bevestigd waardoor het station al de hele ochtend is afgesloten en het treinverkeer rond Leiden (deels) plat ligt.

Direct na de melding startte de politie vanmorgen een onderzoek. daarbij werd het station ontruimd. Ook werd het treinverkeer voor de zekerheid stilgelegd.

De Explosieve Oopruimings Dienst (EOD) doet op dit moment met een robot onderzoek op het station. Het is nog niet bekend hoe lang het onderzoek gaat duren. De NS meldt dat er tot zeker tot 13.00 uur geen treinverkeer mogelijk is.

politiewoordvoerder

Een woordvoerder van de politie staat te pers te woord bij Leiden Centraal. (foto: Bas van der Veen, via Twitter).

Signalement mogelijk betrokkene

In het kader van het onderzoek is de politie op zoek naar een man die het pakketje op het station heeft achtergelaten. De man was waarschijnlijk tussen 6.30 uur en 7.30 uur op het station en heeft met een zilveren trapje het pakketje opgehangen. Het gaat om een blanke man tussen de 20 en 30 jaar oud. De man heeft een slank postuur is 175 tot 185 cm lang. De man droeg een gebreide muts met een bolletje erop. Verder had hij een lange donkere parka-jas, spijkerbroek, sportschoenen met witte zool. Weggereden in een donkere Volvo via achterzijde station.

112 Sleutelstad bommelding-cs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×