Het verdachte pakketje bleek een vuilniszak met daarin een camera. Hij werd in alle vroegte opgehangen in opdracht van een reclamebureau. Waarom is nog onduidelijk. (Foto: Matthijs Snepvangers, via Twitter).

Verdacht pakketje opgehangen door reclamebureau

De man die vanmorgen een vuilniszak met daarin een camera ophing in station Leiden Centraal deed dat in opdracht van een reclamebureau waar de NS vaker zaken mee doet. Op zich was binnen de NS ook bekend dat er een actie op Leiden Centraal was, maar niet bij elke afdeling. Dat heeft een woordvoerster van de NS laten weten. Het duurde uren voordat het kwartje bij de juiste afdeling viel.

Omdat het ophangen van de vuilniszak op zich geen strafbaar feit oplevert, lijkt de politie vooralsnog niet van plan om actie tegen het reclamebedrijf te ondernemen. Of de NS de schade gaat verhalen is nog niet bekend.

Na de vondst van het pakketje lag het treinverkeer rond Leiden uren stil. De vele gestrande reizigers werden met bussen vervoerd. Mensen die een vlucht dreigden te missen, werden met voorrang naar Schiphol vervoerd.

 

112 Sleutelstad bommelding-cs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×