De EOD is inmiddels ter plaatse bij Leiden Centraal. Met een robot wordt het pakje nader bekeken. (Foto's: Bas van der Veen, via Twitter).

Leiden Centraal: EOD onderzoekt pakje met robot

De Explosieven Opruimingsdienst is bij Leiden Centraal aangekomen om het verdachte pakje dat op perron 5 aan een paal is gebonden nader te onderzoeken. Daarvoor zet deze dienst van defensie een robot in.

commandopost

Aan de zeezijde van het station is een commandopost ingericht.

Station Leiden Centraal blijft voorlopig ontruimd en afgesloten. Het treinverkeer tussen Leiden Centraal, Leiden de Vink, Leiden Lammenschans en de stations Sassenheim en Voorhout zal naar verwachting pas rond 11. 00 uur weer op gang komen. De extra reistijd is meer dan 60 minuten. De NS heeft bussen ingezet.

 

112 Sleutelstad Leiden bommelding-cs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×