Wethouder Strijk gaf vandaag een twee uur durende perspresentatie over alle plannen voor het verkeer in en om Leiden. (Foto: Chris de Waard).

Leiden presenteert allesomvattend mobiliteitsplan

De Morsweg wordt eenrichtingsverkeer. De Spanjaardsbrug wordt afgesloten voor (vracht)auto’s en in grote delen van de binnenstad krijgt de voetganger meer ruimte. Dat betekent dat meer straten dan nu op bepaalde tijden worden afgesloten voor autoverkeer. Het gaat daarbij volgens wethouder Strijk om het ’toeristische gebied’. Daarbij denkt hij aan het Pieterskwartier, maar ook bijvoorbeeld het Aalmarktgebied met de Boommarkt en de Apothekersdijk.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/188476653″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Verkeerswethouder Strijk heeft vandaag Рin aanvulling op het eerder deze week bekendgemaakte plan voor de Leidse Ring Рeen compleet mobiliteitsplan gepresenteerd voor de periode tot 2022. Gaat de Leidse Ring met name over het plan om het doorgaande verkeer om Leiden en Leiderdorp heen te leiden, het mobiliteitsplan zoemt meer in op het stratenplan binnen de Leidse stadsgrenzen.

In de mobiliteitsnota werden alle bestaande plannen aan elkaar geknoopt en worden er voor bepaalde straten specifieke maatregelen genomen.

Leiden Leiderdorp Politiek Leidse Ring Noord


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×