Loszittende wc-pot in studentenhuis van Zaalberg. (Foto: Facebookpagina 'Stop Zaalberg Makelaardij Leiden')

Omstreden huisbaas mogelijk failliet

Bewoners van de panden van verhuurder Zaalberg kregen vorige maand een brief op hun deurmat waarin te lezen viel dat ‘de thans door u bewoonde woning’ spoedig in openbare verkoop komt. De Leidse huisbaas heeft een slechte naam onder studenten.

Afgelopen zomer startte huurder Mike van Doorn een facebookactie tegen Zaalberg wegens achterstallig onderhoud. Naar aanleiding van de actie stelde de SP-fractie vragen over de slechte omstandigheden in de panden van de huisjesmelker.

“We denken dat hij failliet is”, reageert Van Doorn nu in de Mare. Zaalberg zelf ontkent dit echter, “het is een storm in een glas water, er is niets aan de hand.”

Dat de studentenhuizen mogelijk verkocht worden, heeft waarschijnlijk geen gevolgen voor de huurders. “De huurders staan niet zomaar op straat, het moet altijd eerst langs de rechter”, stelt notaris Kirsten Pricks de studenten gerust.

Leiden Zaalberg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×