Dick de Vos brengt boek over dieren in Leiden uit

18

omslagPartij voor de Dieren-raadslid Dick de Vos brengt een bundel over dieren in de Leidse stad uit. De Vos schrijft wekelijks een column over dieren en natuur in het Witte Weekblad, editie Leiden. Die verhalen worden gebundeld in het boekje ‘Dieren in de Stad, Leiden en omgeving’.

“De stukjes zijn af en toe politiek, maar vooral ook luchtig, want het leven is zelf al ernstig genoeg”, aldus het PvdD-raadslid. Het boekje wordt uitgegeven door Uitgeverij Gingko. “Ik ben heel trots dat ik een gerenommeerde uitgeverij hebben kunnen interesseren”, vertelt De Vos.

Het boek van Dick de Vos gaat in de winkel 12,95 euro kosten. Als je het boekje nu al bestelt, kost het 10 euro. “Om de oplage zo goed mogelijk in te kunnen schatten, wil ik er achter komen hoeveel mensen belangstelling hebben. Dat voorkomt papierverspilling”, verklaart De Vos.

Een boekje reserveren, kan door 10 euro over te maken aan de crowdfunding-pagina van stichting Stem voor Dieren.

Delen

18 reacties

 1. Dick schreef al eens een leuk boekje “Wat zingt daar”, waarmee je in je eigen omgeving vogels kunt determineren zonder deze direkt te zien. Zijn kolom in het wekelijkse stadsblad is interessant, leerzaam en laat zien hoe de natuur in een steeds minder groen stedelijk gebied weet te overleven. Dick, dank voor je bijdragen!

 2. Het zijn inderdaad pareltjes, de wekelijkse epistels van Dick de Vos.
  Zou het een idee zijn dat de gemeente in het kader van natuureducatie de bundel gratis verstrekt in de laatste klas van de Lagere school ?

 3. Dick is ambassadeur van onze stichting Stem voor Dieren en daar zijn we trots op. Zo ook op het geweldige boekje dat hij geschreven heeft ‘Dieren in de stad.’ Het geeft een perfect beeld van wat er allemaal rondom ons huis, in de tuin, langs en in het water en in parken kruipt zwemt en vliegt. Het is ontroerend en tegelijkertijd grappig geschreven. Aan het eind denk je: he…wat jammer dat er niet meer dieren zijn. Maak je borst maar nat!
  Na de volgende boekjes over planten en bomen in de stad, ook al zulke innemende boekwerkjes, zal Dick een toegift geven op dit groene literaire meesterwerk!
  Nancy de Heer

 4. linda van Loon op

  wat fijn dat van die columns een boekje wordt uitgegeven. ik nam mij nl. iedere keer voor om ze uit te knippen en zelf te verzamelen. werd weer een rommeltje natuurlijk. nou voor dat boekje heb ik meteen ingetekend. zo leuk geschreven, leerzaam en toch luchtig. waar vind je zoiets?
  Linda van Loon

  • Ik raad u daartoe het Amsterdamse prachtboek “Pekelharing in het IJ” van Martin Melchers en Gert Timmermans (1991) aan.

  • Piet Pekelharing op

   Ik vraag mij af of men die oehoeligan niet naar de Oostvaardersplassen kan verhuizen. De weinige mensen die daar rond lopen, komen daar toch om naar de natuur te kijken. Die zijn wel bereid om een valhelm te dragen tegen de aanvallen van de oehoeligan.

   Of zijn daar al zoveel van die beesten dat er geen plaats meer is voor haar? Of zoekt zij meteen haar oude stekje weer op? Weet onze vogelkenner De Vos het antwoord op die vragen?

 5. Die oehoe bij Purmerend is een escape, door mensen opgevoed. Wilde oehoes (Limburg, Achterhoek) zijn schuw en zelfs bang voor mensen. Dit is weer een argument om geen roofvogels of uilen als huisdier te houden. Oehoe in de Oostvaardersplassen: interessant idee, maar ik denk dat het daar te nat is voor oehoes. Ze houden van rotsachtige gebieden: broeden op de grond in Scandinavië en in steengroeven in België en Nederland. De laatste jaren is er wat uitbreiding naar uitgestrekte loofbossen.

 6. Ik snap niet heer Pekelharing wat uw Oehoe beschouwingen met het nieuwe prachtboek van de heer De Vos te maken hebben. Leg uit a.u.b.

 7. Ik kijk zeer uit naar het nieuwe boekje van Dick de Vos. Zou de (Leidse) valk er ook in komen?

  • Zover ik me de natuurserie van Dick de Vos in het Witte Weekblad herinner de Sperwer, Buizerd en Bosuil. Het boek is een bundeling van zijn columns hierin.
   Maar Boom en -Torenvalk broedgevallen c.q. waarnemingen zijn er ook (Meelfabriek o.a.)
   We kunnen Dick verzoeken hier aandacht aan te besteden.

 8. De boomvalk heeft in 2014 gebroed op e Ehrenfestweg in een populier met een oud kraaiennest. Ze zijn er nu alle bomen aan het omzagen – ze moeten plaatsmaken voor de nieuwe ontsluiting van het BSP naar de A44.

 9. een Leids burger op

  Hoeveel pagina’s telt dat boek van de heer de Vos eigenlijk?
  Citaat:”Om de oplage zo goed mogelijk in te kunnen schatten, wil ik er achter komen hoeveel mensen belangstelling hebben. Dat voorkomt papierverspilling verklaart De Vos.”
  De beste manier om papierverspilling tegen te gaan is natuurlijk om dan helemaal geen boek uit te geven!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline