Het is de zevende keer dat het studentenkamer festival in Leiden wordt georganiseerd. (Foto: PR).

Volgende week zevende editie Stukafest Leiden

De zevende Leidse editie van Stukafest vindt volgende week donderdag plaats. 22 Verschillende studentenkamers in de binnenstad van Leiden vormen het toneel voor muziek, dans, cabaret en kunst. Enkele opvallende acts dit jaar zijn Tangarine, Marijke Helwegen en Martin Šimek. Het festival viert dit jaar haar 15e verjaardag en vindt in 14 verschillende studentensteden plaats.

Hoofdact van het studentenkamer festival in Leiden is Tangerine. De tweelingbroers Sander en Arnout Brinks werden bekend als huisband van tv-programma ‘De Wereld Draait Door’. Het speelde vorig jaar in een uitverkocht Paradiso in Amsterdam.

Tangerine is dit jaar de hoofdact van Stukafest Leiden. (Foto: PR).

Tangerine is dit jaar de hoofdact van Stukafest Leiden. (Foto: PR).

Een andere opvallende act is die van Marijke van Helwegen, boegbeeld van de plastische chirurgie. Van Helwegen spreekt op Stukafest over hoe je jezelf in de kijker kunt spelen, hoe om te gaan met kritiek en hoe je humor en zelfspot kunt inzetten om je doel te bereiken. Ook oud-tenisser Martin Šimek zal spreken op het festival.

Naast bekende namen staan er ook verschillende jonge talenten op het festival. “Ik kan je aanraden om naast de gevestigde orde ook te kijken bij het opkomend talent”, aldus Joost van Oostenbruggen, één van de student-organisatoren van het festival.

Nieuwe samenwerkingen met Leidse partijen
Stukafest werkt samen met verschillende Leidse partijen. Nieuw dit jaar zijn de samenwerkingen met ‘de Nacht van Kunst en Kennis’ en ‘de Leidsche Breakbeat Community’. Hoogleraar Jos van den Broek laat namens de Nacht van Kunst en Kennis in een studentenkamer de nieuwste techniek op het gebied van lijkverwerking zien: resomeren.

Één van de nieuwe partners van Stukafest Leiden is feestenorganisator LBC.

Één van de nieuwe partners van Stukafest Leiden is feestenorganisator LBC.

Een andere nieuwe samenwerking is die met de LBC (de Leidsche Breakbeat Community). De organisatie die bekend staat om harde feesten, zal bij Stukafest een rustigere act neerzetten. Door een samenspel van licht en geluid zullen zij de ervaring creëren van: “wat als de tijd even stil stond”.

Net als voorgaande jaren werkt het Leids Internationaal Filmfestival mee. Ook dit jaar komt er een selectie van korte films naar een studentenkamer.

Het gehele aanbod is te vinden op de website van Stukafest Leiden. Kaartjes voor het festival zijn daar te bestellen.

Cultuur Nacht van Kunst en Kennis / Nacht van Ontdekkingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×