Notoire inbrekersbende aangehouden na inbraakpoging Oegstgeest

Vier mannen die gisteren vermoedelijk in wilden breken in een woning aan de Prins Bernhardlaan, zijn door de politie op de A44 aangehouden. De vier blijken notoire inbrekers te zijn.

De politie kreeg rond 20.45 uur een melding van ongeruste buurtbewoners die twee mannen in een tuin aan de Prins Bernhardlaan hadden zien staan. Het tweetal was kort daarop naar de voorzijde van de woning gegaan, waar ze met twee andere handlangers in gesprek waren.

Het viertal vertrok in een donkere auto, nadat zij vermoedelijk gestoord werden. De politie zette de achtervolging in toen de verdachten de A44 opreden in de richting van Amsterdam. Toen de vier door hadden dat de politie ze op de hielen zat, werden er voorwerpen uit de auto gegooid. Later bleken dit twee breekijzers te zijn. Het viertal kon uiteindelijk omstreeks 21.00 uur worden aangehouden bij het BP pompstation langs de A44 ter hoogte van Elsgeest.

De vier verdachten blijken notoire inbrekers te zijn die in het hele land opereren. Het gaat om drie mannen (allen 22 jaar) uit Den Haag en een 23-jarige man uit Alphen aan den Rijn. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

112 Sleutelstad


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×