Lokale media en verborgen schatten in Science071

 

science071Hoe is het gesteld met de lokale journalistiek in Nederland? Niet zo best, zo blijkt uit het rapport dat het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek in samenwerking met Hogeschool Windesheim publiceerde. We spraken erover met onderzoeker Quint Kik.

 

 

 

 

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/191809107″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

In het prehistorische Noordwest-Europa werden om de een of andere manier waardevolle objecten op grote schaal vernietigd en begraven. Archeoloog David Fontijn gaat onderzoeken waarom. Wat waren de drijfveren achter deze ‘economie van vernietiging?’

 

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/191809656″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Een vertrouwd gezicht inmiddels; redacteur Tess Roelofsen kwam weer de meest opvallende wetenschapsnieuwtjes doornemen. Dit keer gaf ze de luisteraars inzicht in het twittergedrag van getrouwde stellen, het proefvermogen van de pinguïn en het wereldrecord lepeltje-lepeltje liggen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/191811883″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Leiden Science Leids Mediafonds


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×