Dit jaar worden er duizend hardlopers verwacht bij het Leidse sportevenement. (Foto: Frits van Beukering).

Duizend lopers verwacht bij Roadrunnersloop in Leiden

Er worden ruim duizend hardlopers verwacht bij de Hardloopwinkel Roadrunnersloop. De hardloopwedstrijd vindt aanstaande zondag plaats. De Leiden Road Runners Club (LRRC) is gastheer van het sportieve evenement.

Om 10.00 uur wordt gestart met de GeZZinsloop van 1 KM, hierbij kunnen de allerkleinsten hun benen strekken. Deze afstand is gratis. De andere afstanden die gelopen kunnen worden zijn de 5, 10 en 15 KM. Dezen kosten respectievelijk 6, 7 en 8 euro.

De prijsuitreiking zal gedaan worden door wethouder Frank de Wit van de gemeente Leiden. De startschoten worden gelost om 11.00 uur voor de 5 KM, om 11.30 uur voor de 10 KM en om 11.40 uur voor de 15 KM. De start en finish zijn vlakbij het clubhuis aan de Jacob van Campenlaan.

Vernieuwde routes

De vernieuwde Hardloopwinkel Roadrunnersloop volgt de wegen en paden in het grensgebied van Leiden en het Groene Hart. Hierbij wordt de natuur zoveel mogelijk opgezocht. Het parcours loopt door het park Cronesteijn en het polderlandschap naar Zoeterwoude. Na iedere 5 km is er een waterpost. Na afloop wordt er sportdrank en fruit uitgereikt.

Inschrijven

Inschrijven kan op de dag van de loop tussen 9:00 en 11:25 uur in de hal van de LCKV. Dat is achter het clubhuis van de LRRC in het sportpark de Vliet aan de Voorschoterweg 8D te Leiden.

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×