Afbeelding uit het rapport van Goudappel Coffeng.

Leiden in top tien vitale winkelsteden

De Leidse binnenstad hoort bij de tien economisch meest vitale winkelgebieden van Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van adviesbureau Goudappel Coffeng.

Het bureau vergeleek honderd Nederlandse winkelgebieden met elkaar. Het lette onder meer op het voorzieningenaanbod, de bereikbaarheid en de ruimtelijke kwaliteit. Vooral op dit laatste punt, dat omvat hoe aantrekkelijk het is voor een consument ergens te verblijven, blijkt Leiden goed te scoren.

Wethouder Robert Strijk is blij met de top tien plaats: “Mooi nieuws! Een mooie positie.” De top tien bestaat verder onder andere uit Amsterdam, Den Haag en Delft. Steden als Almelo, Capelle aan den IJssel en Kerkrade scoren juist slecht.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×