(Archieffoto: Chris de Waard).

NS wil stationspoortjes deze zomer sluiten

De NS neemt de poortjes op station Leiden Centraal versneld in gebruik ten opzichte van de eerdere planning. Dat blijkt uit een e-mail van de NS die vandaag is opgedoken. “We gaan van 30 stations met 190.000 in- en uitstappers naar  49 stations met 530.000 in- en uitstappers op 1 juli,” zo valt er te lezen. In december moeten de poortjes zelfs in werking zijn op 58 stations met 830.000 in- en uitstappers. Een belangrijk station voor de NS is Rotterdam Centraal, hier worden de poortjes per 1 mei in gebruik genomen. Maar ook op stations als Leiden, Gouda en Eindhoven komen poortjes eerder in gebruik. Als het aan de NS ligt in juli of augustus.

drukte-ov-poortjes.jpgDe PvdA Leiden is boos en heeft inmiddels een spoeddebat aangevraagd met wethouder Strijk. Die zei gisteravond nog dat de poortjes gewoon open blijven. Fractievoorzitter Gijs Holla wil niet alleen dat de doorgang mogelijk blijft maar is ook bang dat gesloten poortjes op de huidige plek leiden tot gevaarlijke situaties als het druk is in het station.

Leiden Politiek nspoortjes ovpoortjes stationspoortjes


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×