Teun van Dam wordt in concertzaal Qbus geïnterviewd door Chris de Waard van Sleutelstad FM:

Oud-wethouder: Verdwijnen Qbus spijtig maar begrijpelijk

Jan-Jaap de Haan, de vorige cultuurwethouder in Leiden, noemt het een verlies als het Muziekhuis in de huidige vorm zou verdwijnen. Hoewel hij aarzelt om zich uit te spreken over de kwestie – het is immers niet chique om je opvolger voor de voeten te lopen – kan hij het toch niet helemaal laten. “Eerlijk gezegd baal ik er wel van dat de Qbus opnieuw in de financiële problemen is gekomen,” zo schrijft hij op de Facebook-pagina ‘Qbus needs to stay’.

De 11-jarige Teun van Dam is een van de ruim 4000 mensen die middels het tekenen van de petitie een beroep doet op de Leidse politiek om het Muziekhuis nog een kans te geven. De handtekeningen worden op 26 maarrt overhandigd aan de raadscommissie.

Een paar jaar geleden had het Muziekhuis ook al een huurschuld. Die werd toen door De Haan kwijtgescholden. “Ik vond het belangrijk dat de Qbus gered werd. Er zijn toen ook een fiks aantal verbeterafspraken gemaakt. Al bij mijn vertrek als wethouder (in mei 2014) bleek dat die niet werden nagekomen. Dat is kwalijk.”

De Haan noemt het verder een gemiste kans dat het Muziekhuis en BplusC de handen niet in elkaar hebben geslagen. “Ze deelden tenslotte het pand en staan nu tegenover elkaar. Wellicht had er een interessante combinatie van functies gemaakt kunnen worden.”

Advertentie

Cultuur Leiden Politiek Muziekhuis muziekhuis123


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×