Vrijwilliger Jo Verhoeven en initiatiefnemer Ron Flippo onthullen het naambord. (Foto's: Bram Pater en Chris de Waard).

Leidsch Trefpunt voor kleding, boeken en speelgoed

Vandaag is het Leidsch Trefpunt geopend in een tijdelijk onderkomen aan de Hoge Rijndijk 348. De Stichting Leiden Helpt gaat daar het komende half jaar gratis kleding, speelgoed en boeken uitdelen aan minima uit Leiden en omgeving. Mensen die in aanmerking komen voor de gratis hulp krijgen van de stichting een pasje. Op vertoon ervan kunnen ze gebruik maken van de diensten van Leiden Helpt.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/196140604″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Chris de waard ging vanmorgen naar de opening en strak daar met initiatiefnemer Ron Flippo, vrijwilliger Jo Verhoeven en met wethouder Roos van Gelderen (SP, zorg en welzijn).

De ruimte waar de kleding- en speelgoedbank voorlopig is ondergebracht wordt gratis ter beschikking gesteld door een ondernemer. Tot en met september zijn de vrijwilligers van Leiden Helpt er elke dinsdag en vrijdag van 10.00 uur tot 14.00 uur aanwezig om de cliënten van de stichting van speelgoed en kleding te voorzien. Ook is er een boekenruilbibliotheek.

De komende maanden hoopt de stichting een definitief onderkomen te vinden. Wethouder Van Gelderen denkt dat de gemeente daar wel een rol bij kan spelen. “Het is niet zo dat er allerlei panden leegstaan, maar ik denk wel dat dit trefpunt ondergebracht zou kunnen worden in een pand dat nog niet helemaal in gebruik is.” Een concrete plek is er nu nog niet in beeld.

Leiden Leidsch Trefpunt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×