(Archieffoto: Chris de Waard).

Leiden Helpt komt terug, samen met Incluzio

De in 2019 opgedoekte stichting Leiden Helpt komt met ingang van 1 februari 2023 terug. Dat laat Ron Flippo, de initiatiefnemer van weleer aan Sleutelstad weten. “In Het Gebouw aan het Arubapad komt dan een ruimte vrij.”

In samenwerking met Incluzio Leiden wordt Leiden Helpt nieuw leven ingeblazen. In eerste instantie met een kledingbank. “Zo zijn we ooit ook begonnen”, blikt Flippo terug op de oprichting van Leiden Helpt in 2015. De organisatie had toen een tijdelijk onderkomen in een pand aan de Hoge Rijndijk. Later werd in de Willem Barentzstraat het ‘Leidsch Trefpunt’ geopend.

De stichting zat daar in een pand van de gemeente Leiden. De huur werd een aantal jaren verrekend met subsidie. Toen die gemeentelijke steun in 2019 wegviel, stopte de stichting haar activiteiten.

Flippo gaat zelf ook weer een rol spelen in de nieuwe opzet van Leiden Helpt. “Ik ga het aansturen en er zijn nog zeven vrijwilligers over van de oude club. Met hen gaan we een nieuwe start maken en aan de gemeente laten zien dat we echt nodig zijn.”

Begin januari zijn de plannen uitgewerkt en wil Flippo ze samen met Incluzio presenteren. “We zijn nu in elk geval alvast begonnen met de voorbereidingen. Het zoeken van kledingrekken bijvoorbeeld.”

Leiden Maatschappij Leidsch Trefpunt


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×