Eén van de deelnemende winkels aan OPEN smokkelde een beetje en ging afgelopen vrijdag al OPEN. De nieuwe concept store Eduard opende toen de deuren als eerste gebruiker van de voormalige vrijplaats in de Koppenhinksteeg. Voor die gelegenheid maakte Eduard gebruik van het logo van OPEN. (Foto: Chris de Waard).

Vandaag is Leiden OPEN voor JAZZ

Voor de eerste keer is de Leidse binnenstad vandaag OPEN. OPEN is het nieuwe maandelijkse festival voor het centrum dat de plek inneemt van het Verrassend Winkelweekend zoals dat de afgelopen jaren heeft bestaan.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/198226330″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Projectleider Jeroen Sprangers over Leiden is OPEN dat vandaag voor het eerst wordt georganiseerd.

Elke maand wordt er een thema gekozen. Voor deze eerste OPEN is dat Jazz. Daarmee wordt de verbinding gezocht met het – ook al nieuwe – jazzfestival Rhythm, Groove & Bass Festival dat vandaag na tien dagen wordt afgesloten met een hele serie optredens. Overigens wordt het RGB-festival volgend jaar qua aantal dagen gehalveerd. Tien dagen is, ondanks het succes van het festival,  een te zware belasting voor de organisatie, zoveel is nu al duidelijk.

jazz

Vanmiddag zijn overal in de binnenstad jazz-optredens. Bij de Koornbeursbrug, op een rijdend podium bij de OPEN bus en in de Stadsgehoorzaal. Bij regen worden de optredens niet op straat, maar in de winkels gegeven.

Het complete programma staat op www.leidenisopen.nl.

Cultuur Leiden leidenisopen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×