Leiden zondag OPEN voor spektakel

spektakelLeiden is zondag OPEN voor spektakel. Theaterspektakel vooral. Zo gaat Peen en Ui los in de Leidse binnenstad met een programma dat speciaal is gemaakt voor Leiden is Open. Peen en Ui laat een langgekoesterde wens in vervulling gaan en komt met de spectaculaire straattheatervoorstelling HOMETOWN!

Dit spektakel vindt plaats op het plein voor de Hooglandse Kerk die dit jaar het 700-jarig bestaan viert. De voorstelling vertelt de geschiedenis van Leiden, vanaf het ontstaan van Leiden tot en met nu. Met vier objecten in de vorm van een huisje wordt het verhaal verbeeld.

De huisjes worden door de dansers langzaam in de richting van een acht meter hoge kerktoren bewogen. In die kerktoren wordt de voorstelling spectaculair… ook burgemeester Lenferink speelt daar een rol bij.

Naast de voorstelling van Peen en Ui is er ook op allerlei andere plekken in de binnenstad van alles te doen. De sterkste man op de Beestenmarkt, straattheater, een optreden van Clean Pete in De Waag, Rrrollend Leiden en nog veel meer.

Jeroen Sprangers van Leiden is OPEN vertelt over de komende editie die in het teken staat van SPEKTAKEL.

wijzijnopen

Cultuur Leiden leidenisopen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×