Wethouder Frank de Wit verrichtte de openingshandeling. (Hoofdfoto: Sasha Meyer, fotoreportage: Chris de Waard).

Concept Store Eduard opent in voormalige vrijplaats Koppenhinksteeg

Afgelopen vrijdag was het weer eens ouderwets druk in de Koppenhinksteeg waar decennialang de gelijknamige vrijplaats was gehuisvest. Die Vrijplaats Koppenhinksteeg werd in 2010, daags voor de gemeenteraadsverkiezingen, op 26 februari ontruimd door de Mobiele Eenheid. De gebruikers van weleer vonden in april 2012 definitief een nieuw onderdak in een nieuwe Vrijplaats Leiden aan de Middelstegracht.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/198431528″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Chris de Waard nam een kijkje in de nieuwe winkel en sprak achtereenvolgens wethouder De Wit die de openingshandeling verrichtte, ontwikkelaar Hans Bakker die het complex kocht en renoveerde, centrummanager Erwin Roodhart en eigenaresse Claudia de Zeeuw.

eduardisopen

In de Koppenhinksteeg ging Hans Bakker, eigenaar van Atrium Vastgoed, aan de slag. De Leidse projectontwikkelaar renoveerde het monumentale complex en bouwde er appartementen in. De eerste werden afgelopen week opgeleverd. Op de begane grond ging vrijdagavond de eerste winkel officieel open: Concept Store Eduard van Claudia de Zeeuw.

Het complex op de kop van de Hooglandse Kerkgracht en de Koppenhinksteeg is vrijwel klaar. Momenteel worden de laatste schilderswerkzaamheden uitgevoerd. Daarna verdwijnen de steigers en kan ontwikkelaar Atrium aan de slag met de volgende fase: de renovatie van de twee kaaspakhuisjes even verderop in de Koppenhinksteeg. Daar komen te zijner tijd ook winkeltjes in.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×