Infecties, crisis en rauwe melk in Science071

science071Peter Nibbering is immunoloog aan het LUMC. Hij ontdekte een nieuw antibioticum, met als basis ons eigen menselijke afweersysteem. Mogelijk kan dit antibioticum in de toekomst de strijd met resistente bacteriën winnen. In Science071 vertelde hij over de ontwikkeling en de mogelijkheden van dit middel.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/198785981″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Peter Nibbering over het nieuwe antibioticum tegen infectieziekten

Theo Kocken is hoogleraar risicomanagement aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij maakte samen met niemand minder dan Monty Python-lid Terry Jones de documentaire Boom Bust Boom , over hoe de ene economische crisis wordt opgevolgd door de andere, zonder dat men daar grote lessen uit trekt. In Science071 een gesprek met Kocken over de documentaire én natuurlijk de samenwerking met Jones.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/198786586″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Theo Kocken over menselijk gedrag tijdens economische crises en zijn documentaire Boom Bust Boom

Tot slot kwam redacteur Ivo Terpstra met een overzicht van de meest opmerkelijke wetenschapsnieuwtjes van de afgelopen week. Hierin kwamen rauwe melk, watervleermuizen en pandapunten aan bod.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/198790529″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Redacteur Ivo Terpstra met de opmerkelijkste wetenschapsnieuwtjes van de afgelopen week

Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×