Penningmeester SP Leiden verduistert 34.000 euro

De ex-penningmeester Sander Zwart van de Leidse afdeling van de SP is er vandoor met 34.000 euro. Van dat bedrag is 10.000 euro van de afdeling en 24.000 euro van de fractie. De SP kwam er drie maanden geleden achter en heeft sindsdien geprobeerd om met de penningmeester afspraken te maken over terugbetaling van het geld. Omdat dat niet lukte is de SP nu naar de politie gestapt. De partij hoopt het geld via de strafzaak alsnog terug te krijgen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/198908057″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

SP-fractievoorzitter Julian van der Kraats over de verdwenen centen van de Leidse SP afdeling.

Opmerkelijk genoeg was de SP voor Zwart gewaarschuwd. Enkele jaren geleden was Zwart penningmeester van het COC Leiden. Ook daar ging hij er met enkele tienduizenden euro’s vandoor. Geld dat later is terugbetaald door zijn familie. Toen in 2010 bleek dat Zwart penningmeester was geworden van het bestuur van de SP Leiden, is de SP door het COC op de hoogte gesteld. Volgens fractievoorzitter Julian van der Kraats is daar ook iets mee gedaan: “We hebben toen met het hele bestuur een gesprek met hem gehad. Door zijn verklaring kregen¬†we voldoende vertrouwen om hem toch een kans te geven. We zijn te goed van vertrouwen geweest,” concludeert Van der Kraats nu zuur.

112 Sleutelstad Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×