Gisteren bezweek de tien meter hoge paal waarop het Ooievaarsnest in Polderpark Cronesteyn was bevestigd. Alleen bij snel herstel is er kans op terugkeer van het ooievaarspaar. (Foto: Sjaak van de Geijn).

Ooievaarsnest in Cronesteyn wordt hersteld

De gemeente Leiden wil het gisteren omgewaaide ooievaarsnest in Cronesteyn repareren. Dat heeft een woordvoerder laten weten. Dat kan echter pas in de loop van volgende week. Volgens Peter van den Akker van het Zuid-Hollands Landschap is het belangrijk om het nest zo snel mogelijk te repareren: “Alleen als je het direct herstelt, heb je nog enige kans dat ze terugkeren.”

Het Zuid-Hollands Landschap bekijkt nu of ze zelf een aannemer in kunnen schakelen om het nest van een nieuwe paal te voorzien.

Leiden ooievaar


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×