Ruime raadsmeerderheid steunt plan Greentower

De Greentower komt er. De plannen voor de woontoren die achter het gebouw van ROC Lammenschans moet verrijzen krijgen groen licht van een meerderheid van de gemeenteraad. Ontwikkelaar Green Real Estate deed begin dit jaar een forse aanpassing aan het ontwerp, waardoor de toren geen 70, maar 58 meter hoog wordt. Nog lager, zoals de buurt wil, ziet de ontwikkelaar niet zitten. Het alternatieve plan voor een Joppensztoren dat een architect in opdracht van het wijkcomité ‘Nee tegen de toren’ maakte, krijgt onvoldoende steun. Wel neemt Green Real Estate de naam Joppensztoren mogelijk over voor de nieuwe woonflat.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/199041655″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Binnenkort zitten Green Real Estate, wethouder Laudy en leden van het actiecomité wel weer om tafel. Woordvoerder Joost Vullings van het comité wil dan ook de hoogte van de toren weer ter sprake brengen, volgens Laudy is dat nu echt een gepasseerd station. Wel wil de wethouder de buurt goed betrekken bij een hele serie andere keuzes die nog gemaakt moet worden. Materiaalkeuze, de plek van de balkons en bijvoorbeeld de entree van de parkeergarage. “Maar de hoogte en het bouwvolume staan vast. Dit plan wordt het gewoon,”  aldus de wethouder.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/199041608″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Vullings en zijn comité wachten de komende gesprekken af, maar kondigen wel alvast een gang naar de rechter aan als Green Real Estate niet bereid is om alsnog wat van de hoogte van de toren af te doen. De buurt wil maximaal 48 meter. Het CDA dient tijdens de komende gemeenteraadsvergadering een amendement in waarin de hoogte wordt begrensd op die 48 meter. Dat wijzigingsvoorstel zal geen meerderheid krijgen, zoveel is nu al duidelijk.

Leiden Politiek greentower


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×