Marcia Brandenburg (boven, derde van links) tussen de andere finalisten van FameLab (Foto: NTR).

Leidse autisme-onderzoeker wint finale FameLab

Gisteren was in Museum Boerhaave de finale van FameLab Nederland te bezichtigen. De wedstrijd, waarbij jonge bètawetenschappers hun onderzoek aanprijzen, werd gewonnen door Marcia Brandenburg. Zij doet in Leiden onderzoek naar de hersenwerking bij kinderen met autisme. Haar presentatie maakte grote indruk bij de jury.

De winnares mag Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens de internationale FameLab finale in het Verenigd Koninkrijk in juni. Brandenburg won ook de publieksprijs, wat betekent dat ze een mediastage mag lopen bij de wetenschapsredactie van de publieke omroep. Aan de finale deden nog negen andere jonge onderzoekers mee, waarvan drie ook uit Leiden.

Vanavond wordt finale uitgezonden om 19.20 uur op Nederland 2.

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×