Leerlingen versieren de eerste paal van de nieuwbouw (Foto: Buro JP).

Bouw Driestar College en sportzalen begonnen

Gisteren gaf wethouder Frank de Wit (D66, Onderwijs) samen met leerling Erica van Rhijn het startsein voor de bouw van het nieuwe onderkomen van het Driestar College en basketbalvereniging BS Leiden. Naar verwachting is de nieuwbouw bij de start van schooljaar 2016/2017 klaar voor gebruik.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/202347974″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Wethouder De Wit: “In het ontwerp zijn de verschillende functies mooi samengebracht. Een nieuw gebouw voor de school, nieuwe sportzalen, een nieuw hoofdkwartier voor BS Leiden en parkeergelegenheid. Ik ben blij dat we vandaag de realisatie kunnen markeren.”

Het Driestar College zit nu tijdelijk in het voormalige ROC-gebouw aan de Dieperpoellaan. Het ontwerp voor het nieuwe gebouw is van Architectenburo Roos Ros Architecten. Het gebouw wordt modern en past met haar bakstenen gevels in het Houtkwartier. De school heeft straks een prachtige aula en een schoolplein op het dak van de parkeergarage. Via dit dak lopen leerlingen zo naar de sportzaal. Het pand past bij het Driestar College, dat zich sterk maakt voor een kleinschalige omgeving waarin leerlingen zich veilig en gekend voelen.

De sportzalen zijn multifunctioneel. Overdag worden de zalen gebruikt door de school en ’s avonds en in het weekend door BS Leiden. Voor de Leidse basketbalvereniging wordt de accommodatie de hoofdlocatie en zij krijgen daarom ook een eigen kantine in het gebouw. Naar verwachting is de nieuwbouw aan de Kagerstraat bij de start van het schooljaar 2016/2017 klaar.

Het nieuwe gebouw van het Driestar College en de sportaccommodatie zijn een onderdeel van de wijkontwikkeling Dieperhout. Dit bestaat naast dit project uit de ontwikkeling van woningbouw op de ROC-locatie en de Agnes-locatie en een parkeervoorziening voor het Diaconessenhuis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×