VVD-fractievoorzitter Frederik Zevenbergen is het niet eens met het besluit van het college om door te gaan met het verstrekken van bed, bad en brood in Leiden. De partij heeft een spoeddebat aangevraagd.

VVD wil spoeddebat over bed, bad, brood

Morgen wordt er in de Leidse gemeenteraad een spoeddebat gehouden over de verstrekking van bed, bad en brood aan uitgeprocedeerde vluchtelingen in Leiden. De VVD Leiden heeft het interpellatiedebat aangevraagd naar aanleiding van de brief die het Leidse college vandaag aan de raad stuurde.

Samen met de Groep Kok is de VVD Leiden de enige partij in de Leidse raad die tegen het doorgaan van het verstrekken van eerste levensbehoeften aan ongedocumenteerden is. Vandaag liet het college niet alleen weten door te gaan met het verstrekken van bed, bad en brood, maar die opvang en begeleiding zelfs uit te breiden.

Onder leiding van de Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen Leiden (STUV) komt er een opvang voor 20 mensen op een nader bekend te maken plek in Leiden. Op dit moment worden er door STUV vijf mensen opgevangen die nergens anders terecht kunnen.

Leiden Politiek Bed-bad-broodvoorziening


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×