Eén van horsten wordt geplaatst (Foto: Dick de Vos).

Gemeente plaatst drie boomvalknesten

Goed nieuws voor de Leidse boomvalk. Vanmiddag zijn drie kunsthorsten geplaatst in de bomenrij aan de Wassenaarseweg. Vorig jaar broedde mogelijk een boomvalk in een boom aan de Ehrenfestweg – deze boom gaat echter gekapt worden. Men hoopt met de horsten een nieuwe broedlocatie voor de boomvalken te hebben gecreëerd.

Dick de Vos, raadslid voor de Partij voor de Dieren, is de gemeente dankbaar voor de plaatsing. “Het is een mooi gebaar van de gemeente, die natuurlijk hoopt dat ze niet op het oude nest gaan zitten. Maar nu hebben de valken de keuze op deze horsten te nesten, op een veel betere locatie; tussen de weilanden. Boomvalken eten namelijk uitsluitend vliegende prooien als libellen die boven de slootjes tussen de weilanden vliegen.”

“Het is natuurlijk vraag of ze niet zo eigenwijs zijn tóch op de oude plek te zitten. In elk geval mogen we erg trots zijn dat de boomvalk hier komt om te broeden. Het zijn namelijk prachtige beesten die maar weinig voorkomen in het westen van ons land”, besluit De Vos.

Leiden boomvalk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×