Een kogel op het moment van stoten. (Foto: Leiden Atletiek).

B-junioren Leiden Atletiek schitteren op eigen baan

De eerste wedstrijd voor de baancompetitie voor B-junioren vond zondag plaats in Leiden. Het inspireerde de junioren van Leiden Atletiek tot grootse prestaties. De jongens werden in een veld van 18 teams 2e achter AV’23 uit Amsterdam en scoren daarmee landelijk ook hoog. De meisjes verzamelden 7415 punten en dat was met enorme afstand meer dan de andere 17 teams in de Leidse Hout. Landelijk is het zelfs de derde score. Er sneuvelden bovendien heel wat clubrecords.

Bij de meisjes zorgden Yasmin Liverpool voor de grootste verrassing. Yasmin traint pas sinds vorig jaar bij Leiden Atletiek en ontwikkelt zich razendsnel als sprintster. Met 12.41 dook ze spectaculair voor het eerst onder de 13 seconden op de 100 meter. Op de 400 meter liep ze met 58.89 een clubrecord. Ze won bovendien beide afstanden. Daarnaast liep ze met Kyara Tjin-A-Lim, Janneke Lemmerzaal en Emma Gommers een clubrecord op de 4 x 100 meter met 49.78. Een knappe overwinning was er ook voor Roos van Elk op de 800 meter. Haar tijd van 2.18.82 betekende ook een nieuw clubrecord. Lucinde Wiersema was opnieuw erg waardevol voor de ploeg, want de meerkampster won zowel het hoogspringen met 1.65 meter als het kogelstoten met 12.01 meter en werd ook nog eens derde bij het speerwerpen. Janneke Lemmerzaal vergaarde ook veel punten met 5.03 meter bij het verspringen (goed voor een 2e plaats) en 15.23 op de 100 meter horden waarmee ze derde werd.

Bij de jongens was Jeroen Reijman weer erg snel op de sprint met en zonder horden. Zijn tijd van 15.19 op de 110 meter horden was bovendien een verbetering van zijn eigen clubrecord. Thieme Schmidt verbeterde het clubrecord discuswerpen met een paar centimeter naar 40.42. Jelte van Atten won met 4.22.79 de 1500 meter en Stein Wisse het hinkstapspringen met 11.80 meter.

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×