Bouwwethouder Laudy onthulde samen met Charles Scholten van projectontwikkelaar a.s.r. een impressie van de nieuwe Catharinasteeg. (Foto's: PR).

Bouw nieuwe winkelsteeg van start bij Aalmarkt

Gistermiddag vond het officiële startsein plaats voor de bouw van de Catharinasteeg tussen de Breestraat en de Aalmarkt. Over anderhalf jaar moet de nieuwe winkelsteeg klaar zijn en openen enkele nieuwe winkelketens er flinke winkels. Welke ketens er naar Leiden komen mag de wethouder nog niet zeggen: “Dat is aan de bedrijven zelf om het moment te kiezen, waarop ze daarmee naar buiten willen treden.” Uit consumentenonderzoek in Leiden blijkt dat winkels als Zara en De Bijenkorf meer de welkom zijn.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/205256011″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Na de starthandeling sprak Chris de Waard met wethouder Paul Laudy en centrummanager Erwin Roodhart over de ontwikkelingen in het Aalmarktgebied.

De gemeente Leiden zet ook in op de grote ketens die moeten voorkomen dat mensen de stad uit gaan om kleding te kopen, Eerder werden door de gemeente bijvoorbeeld namen als Sting, Zara, New Yorker en Bershka genoemd. Die eerste is van het verlanglijstje geschrapt. Een jaar geleden opende Sting een flinke winkel in de Breestraat.

In het geruchtencircuit circuleert ook de naam van H&M. Die zit al met drie winkels op de Haarlemmerstraat, maar zou een grote vestiging in het nieuwe modekwartier willen openen. Geen van de genoemde ketens wil commentaar leveren. Op één na: Via Mio / Moscow. Dat van oorsprong Leidse bedrijf opent een 1.250 m2 tellende ‘Flagship Store’ in het voormalige LVC-pand. Het is de bedoeling dat de Via Mio winkels in de Haarlemmerstraat ook gewoon blijven.

In totaal is al 90% van alle winkelruimte in de nieuwe steeg verhuurd. Onder andere aan een grote internationale keten die 3.100 m2 gaat afnemen, verdeeld over vier etages. In totaal komt er 5.700 m2 aan winkeloppervlak in het gebied. In de binnentuin, het Catharinahof, is ruimte voor cultuur en horeca met terrassen. De beeldbepalende rode beuk blijft daar behouden. boven de nieuwe winkels komen in totaal 21 appartementen.

De realisatie van de nieuwe steeg wordt uitgevoerd door de Leidse aannemer Du Prie bouw. Het ontwerp is van Rijnboutt.

Economie Leiden Aalmarktproject Catharinasteeg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×