De petitie tegen windmolens aan de horizon op de Noordzee heeft al ruim 13.000 ondertekenaars. (Afbeelding: verzetwindmolens.nl)

Kustbewoners in verzet tegen windmolens

Kustbewoners verzetten zich tegen windmolens aan de horizon: enkelen zijn een petitie gestart om de windmolens erachter te krijgen. De bezorgde inwoners van onder andere Noordwijk en Katwijk proberen met de petitie de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken te overtuigen van een gebrek aan steun voor de windmolens zo dicht bij de kust. De bewoners zijn vooral bang dat de windmolens slecht zullen zijn voor het toerisme. Tot 11 juni kan iedereen ook nog een zienswijze indienen bij de overheid. De petitie heeft al ruim 13 duizend ondertekenaars.

Ook verschillende kustplaatsen zijn tegen plannen voor een windmolenpark die zorgen voor ‘horizonvervuiling’. Plannen voor een park leiden tot beroering bij de gemeentebesturen: Katwijk, Noordwijk en Wassenaar zijn tegen een park te dicht bij de kust. Den Haag wil eerst afwachten wat de plannen precies worden.

De plannen van beide ministeries zouden moet leiden tot een windmolenpark dat van IJmuiden tot aan Hoek van Holland loopt. Om de kosten te drukken zouden de molens in ondiep water moeten worden gebouwd. Het plan is zo controversieel dat de behandeling in de Tweede Kamer al verschillende keren is uitgesteld.

 

Economie Nieuws Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×