MS, vloggen en slavenvluchtelingen in Amerika

Neurowetenschappers Quinten van Geest en Svenja Kiljan praten over hun onderzoek naar de cognitieve gevolgen van Multiple Sclerose (MS). Daarnaast proberen ze op een nieuwe manier wetenschap toegankelijk te maken voor een breed publiek door te vloggen (videobloggen).

Historicus Damian Pargas vertelt over zijn onderzoek naar slaven die van het zuiden naar het noorden van Amerika vluchtten in de negentiende eeuw. Hiervoor kreeg hij een VIDI-beurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/208798786″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Paleontoloog Anne Schulp in een reportage over de T-Rex-schedel, die in 2016 in Naturalis tentoongesteld wordt.

Redacteur Merit Guldemond vertelt over de meest opmerkelijke wetenschapsnieuwtjes van de afgelopen week.

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×