De Gouden Spike zal er traditioneel uitzien als een gouden hardloopschoen. (Foto: PR).

Dit weekend: De Gouden Spike

De 44e editie van de Gouden Spike vindt zaterdag bij Sportcomplex De Leidse Hout plaats. Er staan veel Nederlandse topatleten in de startblokken dit weekend. Het hoofdprogramma van de wedstrijd in Leiden start om 17.30 uur.

De aandacht is dit weekend gericht op de kwalificatie voor de Europese Kampioenschappen voor Landenteams in Heraklion op Kreta. Daar komt het Nederlandse Team op 40 verschillende disciplines uit voor Oranje.

Weersomstandigheden

Om de ideale weersomstandigheden op de 10.000 meter te creĆ«ren, wordt de Gouden Spike ’s avonds georganiseerd. Vorig jaar was dit ook al het geval. Veel Nederlands zullen proberen hun record te verbreken op deze afstand.

Om 15.00 gaat het voorprogramma van start met het onderdeel kogelslingeren. Het hoofdprogramma van de wedstrijd in Leiden start om 17.30 uur. Om 21.15 uur wordt de Gouden Spike uitgereikt aan de best presterende atleet. Het volledige programma is op de site van de Gouden Spike te vinden.

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×