Vorig jaar was Brusselmans één van de prominenten tijdens de het literair festival Leidse Olympus bij de Burcht. Dit jaar komt hij opnieuw naar Leiden. Nu voor de Nacht van Kunst & Kennis. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Eerste namen bekend voor Nacht van Kunst & Kennis 2015

LeidseOlympus5Schrijver Herman Brusselmans, wetenschapper Dick Swaab en de band Mister and Mississippi.

Zie hier de eerste aansprekende namen die bekend zijn gemaakt voor de derde Nacht van Kunst & Kennis dit dit jaar wordt gehouden op 19 september.

 

Hét wetenschaps- en cultuurfestival van Zuid-Holland heeft ook dit jaar weer een overvol programma. Meer dan 150 wetenschappers, kunstenaars en artiesten zullen optreden tijdens ‘de Nacht’ die dit jaar in het teken staat van de 440ste verjaardag van de Universiteit Leiden.

Tijdens de Nacht van Kunst & Kennis verandert de Leidse binnenstad weer in een groot podium waar bezoekers op een toegankelijke manier in aanraking kunnen komen met kunst en wetenschap.

spinvisSpinvis speelde afgelopen september in de binnentuin van Museum Boerhaave (Foto: Ruben van Vliet).

Op negen locaties en op de verbindende route kunnen bezoekers genieten van muziek, theater, lezingen, experimenten, dans, film, cabaret en meer. Tijdens voorgaande edities hebben onder andere Nico Dijkshoorn, Chef’Special, Douwe Bob, Bas Haring, Arnold Heertje en Daan Roosegaarde opgetreden en ook dit jaar belooft de organisatie weer uit te pakken met grote namen. Daarnaast wordt ook Leids talent niet vergeten.

Speciaal voor de 440ste verjaardag van de Universiteit Leiden pakt de Nacht van Kunst & Kennis dit jaar extra feestelijk uit. Zo sluit de Nacht aan bij het lustrumthema van de Universiteit en wil de organisatie een grote internationale spreker naar Leiden halen. De precieze plannen houdt de organisatie nog even geheim.

Trouwe NKK-bezoekers kunnen nu al een Early Bird ticket kopen voor € 10,-. Informatie en tickets zijn te vinden op www.nachtvankunstenkennis.nl.

Net als bij de twee eerste edities zal Sleutelstad FM ook dit jaar de hele avond live uitzenden vanuit de stad tijdens de Nacht van Kunst & Kennis.

Cultuur Leiden Nacht van Kunst en Kennis / Nacht van Ontdekkingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×