Half miljoen voor Leidse bed-bad-broodopvang aan Maansteenpad

De gemeente Leiden trekt 500.000 euro uit voor een Leidse opvanglocatie voor mensen zonder papieren, zoals uitgeprocedeerde vluchtelingen. Wethouder Roos van Gelderen maakt de plannen vanmiddag bekend, maar nu is al duidelijk waar de vluchtelingenopvang komt: een gebouw aan het Maansteenpad 2 in de Hoge Mors, direct naast het buurthuis en de vrouwenopvang Rosa Manus.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/211073438″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Wethouder van Gelderen, STUV-voorzitter Hilde Jansen en raadslid Tomas Kok over de Leidse bed, bad en broodvoorziening.

De kosten voor de opvang moet Leiden zelf dragen, het rijk verbood gemeenten eerder om zelf voor opvang te zorgen.¬†Steden als Rotterdam en Amsterdam krijgen wel wel extra geld van het rijk¬†voor de gecentraliseerde opvang van deze zogenaamde ‘ongedocumenteerden’. Samen met Den Haag, Eindhoven en Ter Apel zijn die steden aangewezen voor de opvang van vluchtelingen.

Aanstaande dinsdag houdt de gemeente een informatieavond voor omwonenden over de komst van de bed, bad en broodvoorziening in de wijk. De Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen Leiden (STUV) gaat de opvang beheren. Vanaf dit najaar kan er aan circa 30 mensen een sobere opvang worden geboden. Voor die tijd wordt het pand nog verbouwd. STUV krijgt tot nu toe een ton subsidie per jaar. Dat wordt na de uitbreiding jaarlijks 415.000 euro.

Leiden Politiek Vluchtelingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×