Bakkers en horeca-studenten van ROC Leiden bakten vandaag een speciale taart voor minister Jet Bussemaker.

Faillissement ROC Leiden afgewend

roclogoDe motie die de VVD in de Tweede Kamer had ingediend om geen geld beschikbaar te stellen voor de redding van het ROC Leiden is verworpen. Dat betekent dat een faillissement is afgewend en dat minister Bussemaker door kan gaan met haar reddingsplan. Dat behelst een inkrimping van ROC Leiden en op termijn de vorming van een gemeenschap van mbo-colleges waarbij ROC Leiden, het ID College en het Mondriaan College gaan samenwerken.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/211740012″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Wethouder De Wit (D66. onderwijs) is blij dat ROC Leiden nu een doorstart kan maken.

Voor de redding van het ROC Leiden komt maximaal 40 miljoen euro beschikbaar. In eerste instantie gaat het om een bedrag van 18 miljoen, later kan daar nog maximaal 22 miljoen euro bij komen. Volgens zowel de minister als de nieuwe ROC Leiden bestuurder Ricardo Winter had een faillissement misschien wel 150 miljoen euro gekost, omdat er dan voor de circa 700 personeelsleden wachtgeld uitgekeerd had moeten worden.

Leiden Politiek ROC locaties


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×