Onderwijskwaliteit ROC Leiden: Weg naar boven gevonden

De Inspectie van het Onderwijs heeft dit voorjaar de kwaliteitsverbeteringen binnen het onderwijs van ROC Leiden onderzocht. Vorige week kwamen drie onderwijsinspecteurs en het college van bestuur en directeuren en leden van het management van ROC Leiden bij elkaar om uitslagen van het onderzoek te bespreken. De conclusie: “ROC Leiden is op de goede weg”, zo vat bestuursvoorzitter Ricardo Winter het samen. “Ik ben heel gelukkig dat we samen met de Inspectie hebben kunnen concluderen dat ROC Leiden op de goede weg is en betere resultaten laat zien. We zijn er nog niet, maar dit geeft mij alle vertrouwen voor de toekomst.”

Onderzochte opleidingen

De onderwijsinspectie onderzocht de afgelopen periode zes opleidingen die bij eerdere onderzoeken onvoldoende scoorden. De opleidingen voor Uitvoerend Bakker, Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener, Mediavormgever, Autotechnicus, Verkoopspecialist en Helpende Zorg en Welzijn.

Oordeel van de Inspectie

De inspectie concludeert dat er bij ROC Leiden hard gewerkt is sinds de laatste inspectiebezoeken in het najaar van 2015. “Er zijn flink wat voldoendes gescoord en over de hele linie laten de resultaten zien dat ROC Leiden op de goede weg is. Het onderzoeksgebied kwaliteitsborging scoort nog deels onvoldoende bij alle zes beoordeelde opleidingen. Daarbij kan positief worden aangetekend dat van de vier beoordeelde aspecten er drie wel voldoende zijn: sturing, beoordeling en dialoog & verantwoording. Alleen het aspect verankering is nog niet op orde.”

ROC Leiden krijgt komend jaar de gelegenheid om dit punt verder te verbeteren. De Inspectie geeft aan er vertrouwen in te hebben dat dit aspect bij een volgende beoordeling voldoende kan zijn. “Kwaliteitsdenken wordt binnen ROC Leiden steeds meer dagelijkse praktijk.”

Leiden Onderwijs ROC locaties


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×