Het wachtgebouw naast de Morspoort wordt een hotel met circa 18 kamers. (Archieffoto: Sleutelstad).

Hotel Rapenburg van de baan: wel nieuw hotel bij Morspoort

Er komt geen super-de-luxe vijf sterren hotel aan het Rapenburg. Het ‘Huys van Leyden‘ aan het Rapenburg 48 staat al jaren op de nominatie om omgebouwd te worden tot chique binnenstadshotel, maar door allerlei gerechtelijke procedures liggen die plannen al geruime tijd stil. In de vandaag gepresenteerde horecavisie van de gemeente Leiden is de plek aan de mooiste gracht van Europa geschrapt als potentiële hotellocatie.

hotelrapenburg9.jpgWat er wel met het – ooit als grootste woonhuis van Leiden gebouwde – pand gaat gebeuren is onbekend. De gemeente wil daar pas iets over zeggen als de lopende procedures zijn afgerond. Dat is naar verwachting pas na de zomer.

wachtgebouw

Op een andere plek in de stad komt wel een nieuw hotel. De gemeente heeft het wachtgebouw naast de Morspoort verkocht aan de Holland Property Group. Die wil daar een boetiekhotel van ongeveer 18 kamers realiseren. Daarbij wordt samengewerkt met het naastgelegen restaurant De La Soul waar de hotelgasten dan kunnen ontbijten.

Andere locaties waar de hotelcapaciteit in Leiden de komende jaren wordt uitgebreid zijn de Meelfabriek, het nog te ontwikkelen Rijnsburgerblok bij Leiden Centraal en Holiday Inn dat uitbreidingsplannen heeft.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×