Wethouder Laudy mocht vanmorgen al even een kijkje nemen in De Waag en schoot snel wat plaatjes.

De Waag: Huiskamer van Leiden woensdag open

Aanstaande woensdag is het eindelijk zo ver. Dan opent Waag officieel de deuren aan de Aalmarkt in Leiden. Een dag later kan iedereen er terecht. In november 2012 werd bekend dat Debuut Horecabeheer en Ontwikkeling uit Utrecht de exploitant zou worden van De Waag. Directeur Fred Bus gaf toen aan dat het nieuwe grand café ‘de huiskamer van Leiden’ moest worden. Komende week kan heel Leiden ervaren of dat gelukt is.

In het nieuwe restaurant blijven een tweetal tradities in stand. De inschrijving en uitreiking van Haring & Wittebrood rond Leidens Ontzet blijft in De Waag plaatsvinden.

De verbouwing en uitbreiding van De Waag heeft uiteindelijk veel meer tijd gekost dan vooraf werd gedacht. In de oorspronkelijke planning zou het grand café al in de eerste helft van vorig jaar open gaan. Een terras heeft De Waag nog niet. Dat volgt waarschijnlijk pas volgend voorjaar als ook de nieuwe Waaghoofdbrug is gerealiseerd en de huidige fietsbrug is verwijderd.

Exploitant Debuut heeft in Leiden al Belgisch Biercafé Olivier aan de Hooigracht.

Leiden waag


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×