V.l.n.r. de nieuwe Stadsfotograaf Monique Shaw en de scheidend voorzitter Peter Duijvestein van de Stichting Stadsfotograaf Leiden. Hij wordt opgevolgd door Fred Hermsen.  (Foto's: Chris de Waard).

Monique Shaw nieuwe Leidse stadsfotograaf

Ze komt uit Oegstgeest, maar toch is ze het komende jaar de Stadsfotograaf van Leiden: Monique Shaw. Vanmiddag werd in de Pieterskerk bekend gemaakt dat Shaw door de jury uit 31 inzendingen was geselecteerd. Shaw is de derde Stadsfotograaf van Leiden. Rob Overmeer en Roelof Bosscher gingen haar voor.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/213095952″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Chris de Waard in gesprek met de nieuwe Leidse stadsfotograaf Monique Shaw.

Het thema dat Shaw heeft gekozen voor de serie van 52 foto’s die vanaf eind augustus wekelijks worden gepubliceerd in het Leidsch Dagblad is ’te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken’. Zo ziet ze Leiden. Geen grote stad, maar zeker ook geen onbeduidend dorpje. Op haar foto’s zullen mensen te zien zijn. Leidenaren en af en toe een regiogenoot.

De bekendmaking van de nieuwe stadsfotograaf vond plaats rond de opening van de tentoonstelling van de huidige stadsfotograaf Roelof Bosscher. Zijn 52 foto’s over vergeten plekjes langs de Leidse singels zijn tot en met 30 augustus te zien in de Pieterskerk. De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken van 11.00 uur tot 18.00 uur.

 

Cultuur Leiden stadsfotograaf


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×