Haarlemmerstraat mogelijk deels open voor auto's

haarlemmerstraatDe Haarlemmerstraat krijgt een facelift. De (be)lang(rijk)ste winkelstraat van Leiden wordt opgeknapt. Vorig jaar reserveerden de vier coalitiepartijen D66, VVD, PvdA en SP al anderhalf miljoen euro voor de herinrichting van de winkelstraat die de afgelopen jaren op bepaalde punten nogal achteruit is gekacheld.

Met de maatregelen moet de Haarlemmerstraat toekomstbestendig worden gemaakt als belangrijke winkelstraat in het centrum van Leiden. Naast leegstandsbestrijding wordt er ook gekeken naar de fysieke inrichting van de straat. Er komen nieuwe stenen, straatverlichting en straatmeubilair. In overleg met alle betrokken partijen wordt er gekeken naar het groen in de straat. Het laatste deel – tussen de Pelikaanstraat en de Haven – wordt op termijn mogelijk weer opengesteld voor autoverkeer.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/214092977″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Wethouder Laudy ging deze week voor het eerst om tafel met winkeliers, bewoners en pandeigenaren van de Haarlemmerstraat.

“Mensen winkelen graag in een historische stad,” zegt wethouder Laudy: “In een winkelstraat die dat ook uitademt. Dat doet de Haarlemmerstraat nu zeker niet.” De ‘Haarlemmer’ wordt geen kopie van de Breestraat maar het kwaliteitsniveau moet wel vergelijkbaar worden.

 

Economie Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×