Ook Leiden krijgt regenboogzebra

2015-07-10 00.30.31Leiden zou – net als eerder Maastricht, Rotterdam en Utrecht – een regenboogzebrapad moeten krijgen. Die oproep deed D66-raadslid Galith Mol gisteravond in haar afscheidsspeech in de Leidse raad. Mol stopt met het raadswerk omdat ze het niet meer kan combineren met haar werk op een school. Het regenboog zebrapad zou op een prominente plek moeten worden aangelegd, vindt Mol: “Bijvoorbeeld in de Breestraat of bij het station.” (Foto: Chris de Waard).
Regenboog-ZebrapadWethouder Roos van Gelderen staat positief tegenover het verzoek van D66. Samen met wethouder Laudy, die gaat over het beheer van de openbare ruimte, gaat ze op zoek naar een geschikte plek voor het regenboog zebrapad dat een symbool moet zijn voor het feit dat in Leiden iedereen zichzelf kan zijn.

Het is de bedoeling dat het zebrapad er al snel komt. Op 11 oktober is het Coming-Outdag. Dan moet het zebrapad er liggen. Dit jaar is Coming-Outdag trouwens Coming-Outweek. Aan het programma wordt nog druk gewerkt, maar er zijn dit jaar een week lang allerlei activiteiten in het kader van seksuele diversiteit.

 

Leiden Politiek comingoutdag2015 regenboogzebra


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×