Kijkhuis wil nieuwbouw met vijf zalen

6

Het Kijkhuis in Leiden is zó succesvol dat de Stichting Bioscopen Leiden op zeer korte termijn een intentieovereenkomst met de gemeente hoopt te sluiten over de koop van een stuk grond om een nieuw, veel groter Kijkhuis te bouwen. Dat moet plaats gaan bieden aan vijf zalen in plaats van de huidige twee. Waar dat nieuwe Kijkhuis precies moet komen, wil Gideon Boer, zoon van de begin vorig jaar overleden Jan Boer, nog niet zeggen, maar een braakliggend pleintje in het cultuurkwartier bij de Lammermarkt lijkt een goede kans te maken.

Het Kijkhuis in Leiden draait heel goed. Zo goed zelfs dat Boer en zijn compagnon Govert de Kok geld van het Kijkhuis hebben kunnen gebruiken om enkele jaren geleden de exploitatie van Lido en Studio aan de Steenstraat over te nemen. In de toekomst verwacht het duo overigens wel dat er in het Kijkhuis meer ruimte gaat komen voor films die een kleiner publiek aanspreken. Met vijf zalen is dat ook makkelijker in te passen.

Overigens hebben Boer en De Kok niet alleen interesse in mooie films voor een klein publiek. Ook voor de exploitatie van een eventuele megabios in het stationsgebied zijn ze wel te porren.

Delen

6 reacties

  1. Ben erg blij met de bioscopen in Leiden! Jan Boer heeft iets moois achtergelaten en alles lijkt bij zijn opvolgers in goede handen!

  2. Mooi dat ze willen uitbreiden! Als de plannen voor een megabioscoop serieus zijn, zou het dan niet mogelijk/beter zijn om deze te realiseren in combinatie met een verhuizing van het Kijkhuis naar het pand van Lido/Studio?

    • Dat zou wel een goed idee zijn om het huidige Kijkhuis in de gerenoveerde Lido bioscoop te huisvesten en dan een megabios bij het station. Alleen kan dit funest zijn voor Trianon.

  3. Waarom zou het Nieuwe Kijkhuis niet op het terrein van de Meelfabriek kunnen? Prachtig veel ruimte en meteen wat reuring in die hoek van de stad.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline