Na de zomer komt wethouder De Wit met een nadere planning voor het vervangen van de Vijf Meihal. Dan moet ook duidelijk worden of die hal ook geschikt moet zijn voor topsport. (Archieffoto: Chris de Waard).

Onderzoek naar alternatieve locatie topsporthal

Wethouder Frank de Wit (sport) gaat onderzoeken of er alternatieve plekken zijn voor de nieuw te bouwen Vijf Meihal. Tot nu toe is het idee om die hal te bouwen op de hoek van de Telderskade en de Churchilllaan, in combinatie met de nieuwbouw voor het Leonardo da Vinci College. Door sport- en onderwijsgelden te combineren kan er op die plek een sporthal worden gebouwd ter grootte van zes gymzalen. Als ook het eerste team van ZZ Leiden Basketball in die hal moet gaan spelen, zou er bij drukbezochte wedstrijden een mobiele tribune bijgeplaatst kunnen worden.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/214092550″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

VVD-raadslid Juliette Gilissen diende gisteren samen met D66 een voorstel in voor een locatiescan.

ZZ Leiden geeft zelf echter de voorkeur aan een nieuwe evenementenhal waarin naast topsport ook ruimte is voor bijvoorbeeld concerten en andere optredens. ZZ Leiden kijkt daarvoor naar de Gamma locatie aan de Lammenschansweg, maar heeft ook wel oren naar een combinatie van busstation en evenementenhal aan de achterkant van het station. Op verzoek van de gemeenteraad, VVD en D66 deden het verzoek en kregen daarvoor voldoende steun, gaat wethouder De Wit nu ook kijken of het Wernink terrein geschikt is voor zo’n topsporthal. Een tweede locatie die de sportwethouder moet uitzoeken is de plek waar nu nog de 3 Octoberhal staat. Die hal staat op de nominatie om gesloopt te worden. Of ZZ Leiden één van die locaties zelf ook ziet zitten, is onduidelijk. Voorzitter Marcel Verburg noemt het onderzoek ‘interessant’, wethouder De Wit gaf in de raad wel met ZZ Leiden in gesprek te zijn over een locatie voor zo’n evenementencentrum, maar niet over deze nu nader te onderzoeken locaties.

Mocht de vervanging van de Vijf Meihal niet worden gerealiseerd in combinatie met de nieuwbouw van het Leonardo College dan zal dat in elk geval niet te koste gaan van de gymzaal die de school zelf sowieso nodig heeft.

Leiden Politiek Sport Topsporthal


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×