Onderzoek naar alternatieve locatie topsporthal

3

Wethouder Frank de Wit (sport) gaat onderzoeken of er alternatieve plekken zijn voor de nieuw te bouwen Vijf Meihal. Tot nu toe is het idee om die hal te bouwen op de hoek van de Telderskade en de Churchilllaan, in combinatie met de nieuwbouw voor het Leonardo da Vinci College. Door sport- en onderwijsgelden te combineren kan er op die plek een sporthal worden gebouwd ter grootte van zes gymzalen. Als ook het eerste team van ZZ Leiden Basketball in die hal moet gaan spelen, zou er bij drukbezochte wedstrijden een mobiele tribune bijgeplaatst kunnen worden.

VVD-raadslid Juliette Gilissen diende gisteren samen met D66 een voorstel in voor een locatiescan.

ZZ Leiden geeft zelf echter de voorkeur aan een nieuwe evenementenhal waarin naast topsport ook ruimte is voor bijvoorbeeld concerten en andere optredens. ZZ Leiden kijkt daarvoor naar de Gamma locatie aan de Lammenschansweg, maar heeft ook wel oren naar een combinatie van busstation en evenementenhal aan de achterkant van het station. Op verzoek van de gemeenteraad, VVD en D66 deden het verzoek en kregen daarvoor voldoende steun, gaat wethouder De Wit nu ook kijken of het Wernink terrein geschikt is voor zo’n topsporthal. Een tweede locatie die de sportwethouder moet uitzoeken is de plek waar nu nog de 3 Octoberhal staat. Die hal staat op de nominatie om gesloopt te worden. Of ZZ Leiden één van die locaties zelf ook ziet zitten, is onduidelijk. Voorzitter Marcel Verburg noemt het onderzoek ‘interessant’, wethouder De Wit gaf in de raad wel met ZZ Leiden in gesprek te zijn over een locatie voor zo’n evenementencentrum, maar niet over deze nu nader te onderzoeken locaties.

Mocht de vervanging van de Vijf Meihal niet worden gerealiseerd in combinatie met de nieuwbouw van het Leonardo College dan zal dat in elk geval niet te koste gaan van de gymzaal die de school zelf sowieso nodig heeft.

Delen

3 reacties

  1. frans schroder op

    de mooiste plek die er voor was wordt nu helaas een moskee gebouwd

  2. Louie Koning op

    Haagse Schouwweg/Hoge Morsweg, nabij RC DIOK en Docos. Daar waar ooit het Leidse ‘Huis van de Sport’ gepland was…

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline