Drie meter hoog moet het bronzen beeld worden. Het wordt op een twee meter hoge sokkel geplaatst. Het gevaarte is overigens alweer verwijderd. Het weer is te slecht. (Foto's: Chris de Waard).

Model van Rembrandtbeeld op Beestenmarkt

De ondernemersvereniging Beestenmarkt heeft een houten model op het plein gezet om heel Leiden een beeld te geven van het vijf meter hoge bronzen Rembrandtbeeld dat ze graag op de Beestenmarkt willen zetten. Het ontwerp werd enkele jaren gemaakt door de Leidse kunstenaar Jeroen Spijker die vanmorgen met voorzitter Walther Jacobs van de ondernemersvereniging het voor-beeld onthulde.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/214845753″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Walther Jacobs en Jeroen Spijker over het vijf meter hoge beeld dat ze graag op de Beestenmarkt zouden zien.

Spijker heeft nog wel wat geschaafd aan het ontwerp voor het beeld dat enkele tonnen gaat kosten. Een enorm bedrag waarvoor nu fondsen geworven gaan worden. Volgens de initiatiefnemers is er nu in elk geval wel veel meer steun voor hun plan dan enkele jaren geleden. Toen werd het idee voor een megabeeld door de Leidse gemeenteraad naar de prullenbak verwezen: te groot en te duur was toen het oordeel.

Inmiddels lijkt het tij gekeerd. Het Centrummanagement Leiden, het Cultuurfonds Leiden en cultuurwethouder Strijk zien er nu wel iets in. Vooral omdat het deel gaat uitmaken van een bredere ‘Rembrandt Experience’ die op verschillende plaatsen in Leiden vorm moet krijgen, zodat Leiden veel meer dan tot nu toe een Rembrandtstad wordt. En de Beestenmarkt wordt als het aan de ondernemers ligt dan omgedoopt in het Leidse Rembrandtplein.

Cultuur Leiden Rembrandt RembrandtExperience


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×