De Leidse poptempel Gebr. de Nobel is één van de genomineerde gebouwen voor de Rijnlandse Architectuur Prijs die op 13 oktober wordt uitgereikt. Naast een vakjury, mag ook het publiek vanaf half augustus stemmen op de acht gebouwen die nog in de race zijn. (Foto: Chris de Waard).

RAP071: Genomineerden Rijnlandse Architectuur Prijs

Niet alleen een vakjury, ook het publiek mag meebeslissen welk gebouw op 13 oktober wordt gekozen tot winnaar van de RAP071. De Rijnlandse architectuur Prijs wordt uitgereikt tijdens de talkshow ‘Stand van de Stad’ in Scheltema Leiden. Er is een shortlist van acht gebouwen uit Katwijk, Leiden, Leiderdorp en Teylingen die de afgelopen twee jaar zijn opgeleverd of (bijna) in gebruik genomen zijn.

Het publiek kan vanaf 17 augustus een stem uitbrengen. Op 1 september komen alle genomineerde architecten aan het woord tijdens een avond in het poortgebouw van de Meelfabriek waar ze een korte presentatie mogen geven van hun ontwerp. Op 12 september zijn de genomineerde gebouwen open voor het publiek. Dat is tijdens de Open Monumentendagen.

Foto’s: Rijnlands Architectuur Platform.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×